donderdag 22 mei 2014

Violette Z.





Vishaak
 
***
Zeemeermin ben ik
jij een visser met een baard
doe weg die vishaak
***
vishaak zoekt bakvis
visserman is overstuur
naast het net gevist
***
raar gevoel in mond
na het zwemmen in de zee
vishaak smaakt naar vis.


***
 



©Violette Z.

2 opmerkingen:

  1. Dierendag 1999 | 445x bekeken

    Schrijver: mobar | 7 september 2013



    BeantwoordenVerwijderen

  2. Datum: 02-11-2014
    Bericht: Het is inderdaad een los deel van een vervolgverhaal in wording, waardoor een aantal zinnen als los verhaal verwarrend overkomen. In het totale verhaal is de samenhang wel iets duidelijker, maar het is voor mij meer een oefening in het schrijven dan dat ik de pretentie heb dat ik dat allemaal kan.
    Het hoofdpersonage in het verhaal Joop is inderdaad gek aan het worden, en Jeroen woont tegenover hem in dezelfde straat. De brief had inderdaad wel wat pikanter gekund, maar daar ga ik nog naar kijken. Het is allemaal nog niet in de uiteindelijke versie, en zeker voor verbetering vatbaar.
    Ik ga er mee aan het werk...




    Datum: 02-11-2014
    Bericht: Het kan aan mij liggen, maar ik snap er geen hol van. Ik checkte even of het een vervolgverhaal is, maar dat is niet het geval. Die walgelijke verkrachtingsscene is nog te volgen, al leidt het nergens toe. Dan is er opeens een Joop, die die zinloze tekst waarschijnlijk verstuurt. Ineens gaat het verhaal over naar ene Jeroen, die een tweedehands boekwinkel runt en een schijnbaar pikante brief vindt. Een nietszeggende brief. Dit lijkt me een experimenteel verhaal... in wording! Of je kunt het dadaïsme noemen, in het beste geval. Het is net alsof ik drie onsamenhangende verhaaltjes zit te lezen, om knettergek van te worden. Of is dat nu juist de bedoeling ervan?...


    BeantwoordenVerwijderen